Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Γκάζι... για ηλεκτρικά αυτοκίνητα από την Apple !


Από το 2020 πανέξυπνα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από την Apple !


Η εταιρεία τεχνολογίας Apple Inc έχει θέσει ως στόχο να ξεκινήσει την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων από το 2020, αναφέρει σε άρθρο του το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg επικαλούμενο δηλώσεις πηγών προσκείμενες στο θέμα.



Το σχέδιο αυτό ενδεχομένως να αποτελέσει μεγάλη πρόκληση για την κατασκευάστρια εταιρεία συσκευών κινητής τηλεφωνίας που φαινομενικά έχει ελάχιστη εμπειρία και γνώση γύρω από την κατασκευή αυτοκινήτων. Η «ομάδα αυτοκινήτου» της Apple απαρτίζεται από περίπου 200 άτομα, τα οποία εργάζονται πυρετωδώς για την επίτευξη του τολμηρού αυτού στόχου, μεταδίδει το Bloomberg. Ωστόσο, όπως αναφέρουν πηγές, η εταιρεία θα μπορούσε να εγκαταλείψει την προσπάθεια κατασκευής του αυτοκινήτου ή να την αναβάλει εάν τα στελέχη της δεν είναι ικανοποιημένα από την πρόοδο του εγχειρήματος.



Εταιρεία «A123 Systems» παραγωγής ειδικών μπαταρίων ηλεκτρικών αυτοκινήτου μήνυσε την Apple για την εξαγορά των υπαλλήλων της χαρακτηρίζοντας το γεγονός ως κλοπή (τεχνολογίας και πνευματικής ιδιοκτησίας).



Συγκεκριμένα η «A123 Systems», μια εταιρεία που παράγει τις μπαταρίες ιόντων λιθίου για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη μηνυτήρια της αναφορά που κατάθεσε στο δικαστήριο, σύμφωνα με το Reuters, υποστηρίζει ότι η Apple έχει, μέσω πρόσληψης στελεχών της «A123 Systems», προβεί με βάση τη δική της Τεχνολογία στην παραγωγή και εκμετάλλευση μπαταριών για το iPhone Maker και συγκεκριμένα έχει «αναπτύξει μεγάλης κλίμακας διαίρεση της δικής της μπαταρίας» των δικών της μπαταριών - ένας ισχυρισμός που επιβεβαιώνει την είδηση ότι η Apple έχει θέσει ως στόχο να ξεκινήσει την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων .




Η «A123 Systems» ισχυρίζεται ότι η Apple έχει προβεί σε «λαθροθηρία» υψηλόβαθμων υπαλλήλων της, από τον Ιούνιο του 2014 σύμφωνα με την αγωγή της που κατατέθηκε στις 6 Φεβρουαρίου και που η εταιρεία ισχυρίζεται ότι έχει αντίγραφα των επιστολών που ανταλλάχθηκαν μεταξύ του τμήματος πρόσληψης προσωπικού της Apple και πέντε πρώην υπαλλήλους της «A123 Systems». Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που βρέθηκαν στους υπολογιστές των εργαζομένων, μετά την αποχώρηση τους από την εταιρεία, καταδεικνύουν τις «ύποπτες συνθήκες» της εξαγοράς των συγκεκριμένων στελεχών της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: