Τα επίπεδα φυτοφαρμάκων στις διάφορες κατηγορίες φρούτων και λαχανικών
Η βιολογική γεωργία βρίσκει καθημερινά όλο και μεγαλύτερη απήχηση σε όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου σε μεγάλη ποικιλία αγροτικών προϊόντων. Στη χώρα μας καλλιεργούνται βιολογικά τα προϊόντα: ελιές, σταφύλια, σταφίδα, αρωματικά φυτά, σιτηρά, αμύγδαλα, βερίκοκα, κεράσια, δαμάσκηνα, εσπεριδοειδή, βαμβάκι και πολλά είδη κηπευτικών, όπως ντομάτα, αγγουράκι, μαρούλι, λάχανο και άλλα.
Ανάμεσα σε 43 διαφορετικές κατηγορίες φρούτων και λαχανικών τα ακόλουθα έχουν τα χαμηλότερα επίπεδα φυτοφαρμάκων:
1. μπρόκολο
2. μελιτζάνα
3. βλήτα
4. μπανάνα
5. kiwi – ακτινίδιο
6. σπαράγγια
7. μπιζέλια (έλεγχος στα κατεψυγμένα)
8. μάνγκο
9. ανανάς
10. γλυκό καλαμπόκι (έλεγχος στα κατεψυγμένα)
11. αβοκάντο
12. κρεμμύδι
Ενώ αντίστοιχα, τα ακόλουθα φρούτα και λαχανικά παρουσιάζουν υψηλότερο αριθμό φυτοφαρμάκων:
1. ροδάκινα
2. μήλα
3. νεκταρίνια
4. φράουλες
5. κεράσια
6. σταφύλια (εισαγωγής)
7. αχλάδια
8. πιπεριές
9. σέλινο
10. μαρούλι
11. σπανάκι
12. πατάτες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου