Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Αρχιτέκτονες σχεδίασαν τις 5 πιο καινοτόμες γέφυρες που χτίζονται αυτή τη στιγμή!

Στην εποχή των κατασκευών προϊόντων της τρισδιάστατης εκτύπωσης (3D) και της κατάργησης των ορίων του ύψους των κτιρίων ήταν αναμενόμενο και η κατασκευή των γεφυρών να περάσει σε μια άλλη διάσταση τόσο από πλευράς σχεδιασμού όσο και από μηχανικής. Μπορεί ο λειτουργικός στόχος μιας γέφυρας να παραμένει ο ίδιος, παρ 'όλα αυτά σε όλη την υδρόγειο ταλαντούχοι αρχιτέκτονες σχεδιάζουν νέες καινοτόμες γέφυρες ξεπερνώντας τα δεδομένα του παρελθόντος. Από την Danjiang Bridge της αρχιτεκτόνισσας Zaha Hadid στον ποταμό Tamsui στην Ταϊβάν στην Garden Bridge  στον Τάμεση του Λονδίνου από τον Αρχιτέκτονα Thomas Weatherwick, σας παρουσιάζουμε πέντε από τα πιο ενδιαφέρουσες σχεδιαστικά γέφυρες που χτίζονται ανά την υφήλιο αυτή τη στιγμή.


1. Lucky Knot Bridge

Βρίσκεται στην Changsha της Κίνας, η Lucky Knot Bridge  μια κυματιστή ολόσωμη κατασκευή εμπνευσμένη από την αρχαία κινεζική λαϊκή τέχνη με άνοιγμα 180μ, σχεδιάστηκε από τους αρχιτέκτονες Επόμενο. Η γέφυρα θα τεθεί σε λειτουργία στα τέλη του έτους (2016).


2. Garden Bridge 

Όταν ολοκληρωθεί στα τέλη του 2018, η Garden Bridge του Αρχιτέκτονα Thomas Weatherwic θα εκτείνεται σε μήκος 366 μ. πάνω από τον ποταμό Τάμεση στο κεντρικό Λονδίνο. Πλούσια σε βλάστηση η πεζογέφυρα θα κοστίσει περίπου 275 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας.


3. North Station Køge

Στην παραλιακή πόλη της Køge, Δανία, η "North Station Køge" σχεδιάστηκε από τους COBE Architects. Πρόκειται για μια γέφυρα συνολικού μήκους 225 μ. με πεζόδρομο, διάδρομο για τρένα μεγάλης ταχύτητας, για τοπικά τρένα και τον πιο πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο στη Δανία.
Όταν ολοκληρωθεί το 2018 η γέφυρα θα παρέχει μια εκπληκτική 180 μοιρών πανοραμική θέα του τοπίου και διαφόρων διαδρόμων κυκλοφορίας.


4. Danjiang

Η 920 μ. καλωδιωτή γέφυρα Danjiang, σχεδιάστηκε από την αείμνηστο αρχιτεκτόνισσα Zaha Hadid και θα γεφυρώνει τον ποταμό Tamsui στην Ταϊπέι, Ταϊβάν. Όταν ολοκληρωθεί το 2020, η κατασκευή αυτή θα είναι η μεγαλύτερη ασύμμετρη καλωδιωτή γέφυρα στον κόσμο.



5. "Nine Elms να Pimlico Bridge"
Νέα γέφυρα για ποδηλάτες και τους πεζούς στον Τάμεση στο νότιο Λονδίνο, επελέγη μέσω διαγωνισμού 74 συμμετοχών από 16 χώρες. Η εταιρεία Bystrup Architecture κέρδισε το 1ο βραβείο.



Δεν υπάρχουν σχόλια: