Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΥΠΕΡ ΗΡΩΩΝ!

Στις αρχές της δεκαετίας του 1930, η αμερικανική οικονομία , η οποία έχει μόλις υποστεί το σοβαρότερο κραχ στην μέχρι τότε πορεία της ανθρωπότητας, βιώνει την ασύδοτη κυριαρχία του οργανωμένου εγκλήματος που έχει εισχωρήσει και διαβρώσει τον Δημόσιο Βίο.
Ο αβοήθητος πολίτης δεν έχει από πού να ζητήσει βοήθεια. Είναι σε αυτό το σημείο που αποκρυσταλλώνεται η μορφή του υπεράνθρωπου των μαζών, μια σπάνια προσωπικότητα που ξεσκεπάζει τις αδικίες του κόσμου και προσπαθεί να τις αποκαταστήσει απονέμοντας «ιδιωτική» δικαιοσύνη. Αυτό το λογοτεχνικό μοτίβο επηρέασε τους πρώτους συγγραφείς των κόμικς με πρωταγωνιστές σούπερ ήρωες.
Είναι σε αυτό το σημείο που εμφανίζονται υπέρ ήρωες, ισχυροί, γρήγοροι και αλεξίσφαιροι. Πηδώντας από τον ένα ουρανοξύστη στον άλλο αβίαστα, υπηρετώντας το «καλό» και αποτρέποντας τρομερές εγκληματικές απειλές κατά των κατοίκων που έχουν μετακομίσει και διαβιούν στον «νέο κόσμο» της σύγχρονης και δυναμικής μητρόπολης, οι Superheroes είναι λογικό να διαθέτουν, ανάλογα της εικόνας τους, σούπερ σπίτια.

     Batman σε δράση με φόντο την Γκόθαμ Σίτυ
 (παραφθορά των λέξεων God Damner City=Καταραμένη Πόλη)

Ο Superman κατάγεται από τον πλανήτη «Krypton» και είναι ο μοναδικός αντιπρόσωπος του είδους του στη Γη μετά την καταστροφή του. Ακολουθώντας τις οδηγίες του νεκρού πατέρα του Kal-El, μέσα από ένα προηγμένο «έξυπνο-video», οδηγείται να χτίσει ένα μοναχικό φρούριο στο Βόρειο Πόλο.


Η πολυδαίδαλη υπόγεια σπηλιά «Batcave», καταφύγιο και ορμητήριο του υπέρ ήρωα Batman είναι περίπλοκη και σκοτεινή, όπως ακριβώς και ο εκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της, που διακατέχεται από εμμονές σχετικά με την καταπολέμηση του εγκλήματος.




Το αρχοντικό της Νέας Υόρκης των Avengers αποτελεί πρότυπο οικιακού αυτοματισμού.



Επειδή όμως μια εικόνα χίλιες λέξεις οι παρακάτω «αποδόσεις» των σούπερ-σπιτιών των υπέρ ηρώων μιλούν από μόνες τους!


Το εσωτερικό της κατοικίας του Superman στον Βόρειο Πόλο

Η πόλη του Batman: Gotham City)

Το εσωτερικό της κατοικίας του BATMAN: Batcave


Η πόλη κοιμάται ήσυχη!
Ο Spiderman είναι εκεί έξω και τους προστατεύει!


Ο Spiderman σε δράση!


Ο Spiderman στην ταράτσα με το μωρό...για να κοιμηθεί η κυρία του!


Το υψηλής τεχνολογίας αρχοντικό των Avengers




Δεν υπάρχουν σχόλια: