Τρίτη, 11 Αυγούστου 2015

Το όχημα του μέλλοντος


Η Lexus κυκλοφόρησε ένα βίντεο με τη νέα της δημιουργία, ένα hoverboard, το οποίο χρησιμοποιώντας τον μαγνητισμό στέκεται στον αέρα και παρουσιάστηκε στις 5 Αυγούστου.  
Είναι διαστημικό, εντυπωσιακό και γρήγορο

 Video: Επίδειξη και δοκιμές διάσημους skateboarders

Όπως είχε προβλεφθεί στο Επιστροφή στο Μέλλον (Μέρος ΙΙ), το 2015 είναι το έτος κατά το οποίο το ιπτάμενο skateboard γίνεται επιτέλους πραγματικότητα.  
Τα τελευταία 30 χρόνια, πολλοί έχουν προσπαθήσει να μετατρέψουν αυτή την εφηβική φαντασίωση σε επιστημονικό γεγονός χωρίς όμως ικανοποιητικά αποτελέσματα.


Όμως η Lexus, και μια ομάδα Γερμανών μηχανικών, με εμπειρία στις εφαρμογές οχημάτων μεταφοράς με μαγνητική αιώρηση, ή maglev - το είδος της μαύρης μαγείας που καθιστά τις ιαπωνικές υπερταχείες αμαξοστοιχίες αιωρούνται πάνω από τις «ράγες» τους, το κατάφεραν!
http://dmcarchitect.blogspot.gr/2014/07/maglev-system.html


Είναι αλήθεια η σχετική εφαρμογή και μπορεί να εξηγηθεί με ένα γρήγορο μάθημα κβαντομηχανικής.
Όταν ψυχθούν ορισμένα υλικά σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, σε αυτή την περίπτωση -197 ° C, γίνονται «υπεραγώγιμα». Αν τα τοποθετήσετε κοντά σε ένα μαγνήτη, κατά τη διαδικασία ψύξης, θα εκτοπίσει το μαγνητικό πεδίο και αυτό πρακτικά έχει σαν αποτέλεσμα την μετατόπισή της θέσης τους σε σχέση με το μαγνήτη.
Το hoverboard είναι ένας υπεραγωγός.

 Video: Test λειτουργίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: