Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

H NASA θέλει να δημιουργήσει τσιμέντο με υλικά από τον Άρη!

Κύριο χαρακτηριστικό ότι δεν απαιτείται νερό για την παρασκευή λόγω της απουσίας του στον πλανήτη Άρη!

Στο πλαίσιο του σχεδίου «NASA 3D printed Mars habitat challenge», φάνηκε ότι ο καλύτερος τρόπος για να χτίσει κανείς στον Άρη είναι να χρησιμοποιήσει τα υλικά που θα βρει εκεί.
Η NASA ψάχνει να βρει τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να χτίσει ένα καταφύγιο στον Άρη, με την χρήση της τεχνολογίας τρισδιάστατης εκτύπωσης.


Στο πλαίσιο αυτό, μία ομάδα από το McCormick Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Northwestern των ΗΠΑ, παρουσίασε ένα είδος τσιμέντου που μπορεί να δημιουργηθεί με τη χρήση των υλικών που μπορούν να βρεθούν στην επιφάνεια του Άρη.
Το τσιμέντο αυτό μοιάζει με εκείνο της Γης, με τη διαφορά ότι δεν χρησιμοποιεί το νερό για την κατασκευή του. To θείο είναι ένα από τα βασικά συστατικά του αρειανού τσιμέντου της NASA, το οποίο έχει το μεγάλο πλεονέκτημα ότι μπορεί να είναι έτοιμο σε μόλις 3 ώρες, σε αντίθεση με τη Γη που απαιτείται πάροδος 28 ωρών για να ετοιμαστεί το υλικό.


Αυτό σημαίνει ότι θα μπορεί να χρησιμοποιείται από τρισδιάστατους εκτυπωτές, ενώ η αντοχή του θα είναι όμοια με εκείνη του υλικού που χρησιμοποιείται στην κατασκευή ενός ουρανοξύστη στη Γη. Ο λόγος που δεν χρησιμοποιείται αυτό το τσιμέντο στη Γη είναι επειδή είναι πολύ ευαίσθητο στην υψηλή θερμοκρασία και τη φωτιά στη Γη, στοιχείο που στον Άρη δεν αποτελεί πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: