Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2016

Αυτή είναι η «Solar-Powered Structure», η απάντηση στην κρίση του νερού της Καλιφόρνια;Η κομψή σχεδίαση από τους  Khalili Engineers  αποδεικνύει ότι οι «κατασκευές των ανανεώσιμων  πηγών ενέργειας»  μπορεί να είναι πάρα πολύ όμορφες.

 Την πολιτεία της Καλιφόρνιας ταλανίζουν μια σειρά από σοβαρά ζητήματα όπως  οι σεισμοί και η έλλειψη ποσίμου νερού. Το τελευταίο, δηλαδή η  αυξανόμενη κρίση του νερού της πολιτείας,  αποτελεί και το πλέον κρίσιμο πρόβλημα . 
Με σύνθημα  " Η ανανεώσιμη ενέργεια μπορεί να είναι όμορφη" η Καλιφορνέζικη Πρωτοβουλία Land Art προκειμένου να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος οργάνωσε διετή διαγωνισμό, με έμφαση, φέτος,  στην αξιοποίηση της καθαρής ενέργειας για τη βελτίωση της ξηρασίας  στην Νότια Καλιφόρνια.
Αν και οι νικητές του διαγωνισμού 2016 δεν θα ανακοινωθούν μέχρι τον Οκτώβριο, ένα σχέδιο,  έχει ταράξει τα «νερά»: «ο σωλήνας» των  Khalili Engineers, ένα κομψό και χαμηλής έντασης  σύστημα  μετατροπής του θαλασσινού   νερού του Ειρηνικού Ωκεανού σε ασφαλές πόσιμο νερό. Χρησιμοποιώντας μια  ηλιακή μέθοδο της αφαλάτωσης, ο πλωτός «σωλήνας» έχει σχεδιαστεί για να παρέχει πόσιμο νερό στο πρωτοβάθμιο δίκτυο ύδρευσης της πόλης. Επιπλέον, ο σωλήνας εξασφαλίζει την ασφαλή επαναφορά των αποβλήτων άλμης πίσω στον ωκεανό με το πέρασμά τους μέσα από μια σειρά ιαματικών  λουτρών. 


Σύμφωνα με  τους  Khalili Engineers, ο «σωλήνας» εκτιμάται ότι είναι σε θέση να παράγει 1,5 δισεκατομμύρια γαλόνια πόσιμου νερού το χρόνο και θα κλιμακώνεται σε όλη την ακτή της Καλιφόρνιας , η οποία εκτείνεται σε μήκος  840 μιλίων)

Δεν υπάρχουν σχόλια: