Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Ekrano Yacht: μια σύλληψη για ένα ιπτάμενο Yacht


Ekrano Yacht: μια σύλληψη για ένα ιπτάμενο Yacht στο κοντινό μέλλον από τον Jaron Dickson

Ο Jaron Dickson, ένας Αυστραλός σχεδιαστής και φοιτητής βιομηχανικού σχεδίου στο Πανεπιστήμιο Monash  στην Αυστραλία, καταθέτει μια πρόταση για πτήσεις γιοτ που θα κινούνται με υδρογόνο. Μπορεί ακόμα να είναι μια ιδέα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορεί να υλοποιηθεί. 
Αυτό το ιπτάμενο σκάφος συνολικού μήκους 118 ποδιών, είναι υβριδικό και μπορεί να πετάει μόλις λίγα μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.






Tα Ekranoplanes αρχικά  επινοήθηκαν στη  Σκανδιναβία,
αλλά ο Rostislav Alexeev, ένας Σοβιετικός μηχανικός στο Centrawl   Hydrofoid   Design  Bureau, ήταν  αυτός   που τελειοποίησε την ιδέα. 
Τέτοιου είδους ship-crafts δημιουργούνταν για τη μεταφορά τεράστιων ποσοτήτων βαρέων πολεμικών μηχανών. Το μεγαλύτερο ekranoplane στην ιστορία ήταν το "τέρας της Κασπίας Θάλασσας», ένα σκάφος 550 τόνων που ταξίδευε με ταχύτητα 460 μίλια την ώρα, δηλαδή πολύ γρηγορότερα από οποιοδήποτε κανονικό πλοίο.



Alexeyev KM ekranoplan " To Tέρας της Κασπίας Θάλασσας"

 Μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής 'Ενωσης, η δημιουργία τόσο μεγάλων ekranoplanes εγκαταλήφθηκε και μέχρι τώρα κανένα σκάφος σαν το Ekrano Yacht δεν έχει δημιουργηθεί.


Φυσικά το Ekrono γιοτ είναι ακόμα στα σχέδια, καθώς η τεχνογνωσία υπάρχει, αλλά τα χρήματα για να κατασκευαστεί είναι τόσα πολλά που μόνο Ρώσος δισεκατομμυριούχος ίσως να είχε τη δυνατότητα να δώσει.







Δεν υπάρχουν σχόλια: