Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2015

Πρώτη μεταμόσχευση του άνω τμήματος του κεφαλιού

Ένας άντρας που είχε παραμορφωθεί από τον καρκίνο και τις αντικαρκινικές θεραπείες έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον οποίο μεταμοσχεύεται το άνω τμήμα του κρανίου μαζί με το τριχωτό της κεφαλής, ανακοίνωσαν γιατροί του νοσοκομείου MD Anderson Cancer Center στο Χιούστον του Τέξας.
Ο Τζέϊμς Μπόϊσεν, 55, προγραμματιστής από το Όστιν του Τέξας, έλαβε τα μοσχεύματα στο κεφάλι συγχρόνως με μοσχεύματα νεφρού και παγκρέατος, σε μια σειρά από επεμβάσεις στις 22 Μαΐου που κράτησαν σχεδόν ολόκληρη μέρα.
«Είχε μια σειρά από καρκίνους του τριχωτού του κεφαλιού και του κρανίου που είχαν αντιμετωπιστεί με διάφορες επεμβάσεις και ακτινοβολίες, αφήνοντάς του μια μεγάλη πληγή η οποία έφτανε μέχρι και τον εγκέφαλο», είπε ο πλαστικός χειρούργος Τζέσι Σίλβερ. Μια φωτογραφία του που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τις μεταμοσχεύσεις τον δείχνει με ράμματα γύρω από τη κορυφή του κεφαλιού του, περίπου 2,5 εκατοστά πάνω από τ 'αφτιά, όπου συνδέθηκαν τα μοσχεύματα του κρανίου και του δέρματος.
Ο Μπόϊσεν είχε ήδη λάβει μοσχεύματα νεφρού και παγκρέατος από άλλον δότη στο παρελθόν, αλλά τα όργανα είχαν αρχίσει να μη λειτουργούν. Τα τελευταία μοσχεύματα είναι όλα από τον ίδιο δότη, γιατί οι χειρούργοι πιστεύουν ότι θα ελαττώσει τις πιθανότητες απόρριψης από το σώμα του.
Ο ασθενής έφυγε από το νοσοκομείο την Πέμπτη, και θα μείνει για μερικές εβδομάδες ακόμα σε ένα μεταβατικό οίκημα για όσους έχουν χειρουργηθεί για μεταμοσχεύσεις. «Είμαι έκπληκτος πόσο καλά νιώθω, και θα είμαι ευγνώμων για πάντα που μου δόθηκε μια νέα ευκαιρία να ξαναμπορέσω να κάνω τα πράγματα που μ 'αρέσουν και να είμαι μ' αυτούς που αγαπώ», είπε ο Μπόϊσεν. Ο συντονισμός των μεταμοσχεύσεων κράτησε περισσότερο από δύο χρόνια, και οι επεμβάσεις συμπεριέλαβαν περισσότερους από 50 ειδικούς, σύμφωνα με το κέντρο.


Ο Τζέϊμς Μπόϊσεν μπορεί πλέον να συνεχίσει τη ζωή του φυσιολογικά

Δεν υπάρχουν σχόλια: